Terrasje en uit eten in je eigen wijk

De perfecte pizza in Nieuw Kralingen

We ontmoeten Daniël van der Stel (34) in zijn restaurant Old Scuola in Rotterdam-West. Samen met zijn compagnon Marco Zander (41) staat hij op het punt een nieuwe culinaire hotspot te openen in Nieuw Kralingen: Grand Locale. Dit wordt het derde restaurant van de twee ondernemers en het belooft meer te zijn dan enkel een plek om te eten. 

We zijn benieuwd en hangen aan Daniëls lippen als hij begint te vertellen. Maar eerst de vraag: hoe is het allemaal begonnen en hoever reiken de ambities? 

“Het begon allemaal met een houtoven op een aanhanger”, vertelt Daniël enthousiast. “We trokken van festival naar festival. Het werd een enorm succes en we groeiden uit tot een van de grootste festivalcateraars van Nederland. Tegenwoordig selecteren we alleen nog de mooiste festivals om aan deel te nemen, zoals Pinkpop, North Sea Jazz Festival en Concert at Sea. We openen nu ons derde restaurant. Dit zal anders zijn dan de Old Scuola’s, omdat we willen dat het restaurant past bij deze buurt. En of dit voorlopig ons laatste restaurant is? Zeker niet. Er liggen alweer serieuze plannen op de plank voor een volgende uitbreiding.”

Waarom Nieuw Kralingen?

Toen Daniël en Marco op zoek waren naar een 2e locatie kwam Nieuw Kralingen al op hun pad. De nieuwbouwwijk sprak hen gelijk aan door de ligging bij het Kralingse Bos en de Plas. En nu is het zover. Plannen worden concreet gemaakt en over niet al te lange tijd kun je hier de hele dag genieten van eten, drinken en gezelligheid. Dit wordt een plek waar je op elk moment van de dag kunt binnenwandelen. 

“Het nieuwe restaurant is 400 m2 groot, heeft maar liefst 150 zitplaatsen binnen én een groot terras met plek voor nog eens 150 gasten. Met Grand Locale creëren we een plek waar iedereen zich welkom voelt: van buurtbewoners tot vaders en moeders die even willen uitblazen, terwijl hun kinderen spelen op de afgezette speelweide. Het terras heeft een schitterend uitzicht op groen en boten.”

De sfeer van toen, het design van nu

Grand Locale wordt een modern ontworpen grand café, geïnspireerd op old school Milanese restaurants vol grandeur. Het interieur combineert traditionele Milanese elementen, zoals de warme back bar, een statige marmeren front bar en een minimalistisch uitgevoerde lambrisering. “We werkten met veel klassieke materialen: donker hout, marmer en ruw beton. Maar we geven het een moderne twist met kroonluchters van bekende ontwerpers”, let Daniël uit. Het interieur belooft een warme uitnodigende uitstraling te krijgen. 

Wat staat er op het menu?

Grand Locale opent ’s ochtends rond half tien voor koffie met Italiaans geïnspireerde patisserie. Vervolgens serveren ze een all-day lunchmenu met versgebakken broodjes en salades. In het restaurant zelf draaien we overdag het deeg voor de pizza én premium pasta’s, zodat je kunt zien hoe alles vers wordt bereid. Voor de borrel zijn er Italiaanse lekkernijen, cocktails en huisgemaakte drankjes, terwijl het diner draait om gerechten uit de houtoven. Daniël: “We zien voor ons hoe mensen met elkaar aan tafel zitten en samen gerechten delen. Op z’n Italiaans! Het diner sluiten we af met een assortiment van zelfgemaakt ijs, en niet te vergeten onze tiramisu.”

Extra’s voor thuis

Tijdens corona ontwikkelden Daniël en Marco ook een retailafdeling, die een plek krijgt in Grand Locale. Een hele wand van 6 meter wordt ingericht als deli, waar je al deze heerlijkheden kunt kopen. “We verkopen frozen pizza’s die je thuis kunt afbakken, maar dan écht goed. Daarnaast bieden we een assortiment met deegbollen, verse pasta’s, ingrediënten, delicatessen, ijs, merchandise, drankjes, enzovoort.” Met dit extra aanbod komt Grand Locale ook tegemoet aan bewoners en voorbijgangers die het zichzelf makkelijk willen maken, maar wel voor kwaliteit kiezen. 

Wanneer kunnen we aanschuiven? 

Grand Locale belooft dé nieuwe ontmoetingsplek van Nieuw Kralingen te worden waar je niet alleen kunt eten, maar ook even de laptop openklapt om te werken of met een vriend(in) bijkletst. Een ongedwongen plek waar je je snel thuis voelt. “De verbouwingen zijn net gestart en we hopen begin 2025 de deuren te openen”, vertelt Daniël tot slot.