Bij water, bos en stad

Nieuw Kralingen is één van de laatste grootschalige nieuwbouwontwikkelingen binnen de ring van Rotterdam. Hier proef je de stad en voel je de ontspanning van buiten leven. Vanuit Nieuw Kralingen fiets je in 10 minuten naar de binnenstad, bussen stoppen in de buurt en de A20 bereik je snel. Als je dan bedenkt dat je hier ook zo het Kralingse Bos inloopt of een rondje ‘Plas’ maakt, dan durven we rustig te stellen dat deze locatie uniek is in Rotterdam.

“De wegomlegging van de Bosdreef is het ei van Columbus”

uitleg verlegging van de Bosdreef

Dat de hele wijk straks een directe relatie aangaat met het bos en het water is te danken aan het verleggen van de Bosdreef. Door deze verlegging wordt de Boezembocht de nieuwe entree aan de westkant van Nieuw Kralingen. Voor de mensen die uit de richting van Prins Alexander komen, begint de entree bij de noordkant van het Stoomdepot. De hele woonwijk ligt hierdoor straks direct aan de Kralingse Plas en het Kralingse Bos.

Het doordachte stratenpatroon van Nieuw Kralingen maakt dat je bijna overal zicht hebt op de plas en het bos. Daarbij vinden groen en water ruimschoots hun weg waardoor de 800 nieuwe woningen straks opgaan in de natuur.