Duurzaamheid

in Nieuw Kralingen

Achter de schermen wordt door ons team hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw stukje Rotterdam, Nieuw Kralingen. We zijn bezig met de uitwerking van de woningtypes, inrichting van het gebied, de architectuur én de techniek. In dit bericht vertellen we je meer over de techniek én we vragen je mening.

Nieuw Kralingen wordt uiteraard gasloos. Sluiten we de woningen dan aan op de stadsverwarming van Rotterdam? Nee. Voor Nieuw Kralingen kiezen we voor een duurzame manier van verwarmen via een bodemwarmtepomp, die voor elke woning individueel wordt aangelegd.

 

Verwarmen én koelen

 

In iedere woning komt een bodemwarmtepomp. Deze zorgt voor warm water en een prettige constante temperatuur. De warmte die je in de woning gebruikt om de vloerverwarming op de juiste temperatuur te houden. Bijkomend voordeel is, dat dit systeem in de zomer andersom werkt. De vloerverwarming kan als koeling functioneren. Doordat de vloerverwarming op iedere verdieping wordt gelegd, zijn er geen radiatoren in de woning. Optimale, flexibiliteit dus bij het inrichten!

 

Ventilatie

 

Voor een gezond binnenklimaat in de woning is ook goede ventilatie nodig. De woningen in Nieuw Kralingen worden voorzien van een balansventilatie, een hoogwaardig en bewezen systeem. Balansventilatie voert verse buitenlucht naar binnen en vervuilde lucht van binnen naar buiten. Maar liefst 95% van de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse lucht die naar binnen wordt geblazen. Hierdoor heeft de vers aangevoerde lucht nagenoeg dezelfde temperatuur als de kamertemperatuur. Dit zorgt voor een constante temperatuur en dus meer wooncomfort.

 

Gebruik van bewezen technieken

 

Voor Nieuw Kralingen wordt bewust de keuze gemaakt voor bewezen technieken. Voor de aansturing van de diverse installaties is energie nodig. Deze energie wordt deels opgewekt via de zonnepanelen op het dak. In de zonnepanelen (ook wel PV-panelen genoemd) wordt de zonne-energie omgezet naar elektriciteit. Uiteraard is het mogelijk om de hoeveelheid opgewekte energie bij te houden.

 

Wat wil jij?

 

We kunnen ons voorstellen dat je extra wensen hebt. Wij zijn benieuwd. Deel ze met ons door een e-mail te sturen naar [email protected], zodat we kunnen onderzoeken of jouw wensen meegenomen kunnen worden bij het technisch ontwerp van de woningen. Als standaard óf als optie.