De essenties bepalen het karakter

in Nieuw Kralingen

Elke woning krijgt een eigen signatuur, die haar inspiratie ontleent aan het naastgelegen Kralingen. Een aantal bijzondere Kralingse kenmerken zie je straks overal terug. Denk hierbij aan hoge plafonds, een statige entree met vestibule, rijke detailleringen en een hoge glazen achtergevel.

essentie openslaande deuren

Royale entree

 

Hoe je thuiskomt of bij iemand binnenkomt is alles bepalend. De entree zet de toon voor de rest van het huis. In Nieuw Kralingen staat iedereen een warm welkom te wachten door de royale entree. Het Nieuw Kralingse huis heeft daglicht in de entreehal. Voordeuren hebben daarom een bovenlicht of zijlicht. De zogenaamde vestibule is minimaal 2 meter breed. Ruim genoeg om schoenen en jassen kwijt te kunnen en met een groepje tegelijk binnen te komen. De ouderwets ruime entree geven we allure met mooie accenten zoals een bijzonder raam en hoog plafond. Deze elementen benadrukken de statigheid van het huis.

essentie trap naar voordeur

Verhoogd wonen

 

Een Nieuw Kralings huis is statig en biedt ook privacy aan de kade en avenue. De woningen zijn daarom  opgetild van de straat. Via enkele treden bereik je de entree. Een chic welkom! Door de verhoogde ligging is er vrij zicht op de straat, maar kijken voorbijgangers niet gemakkelijk naar binnen. Alle woningen hebben een 3,20 meter hoge woonverdieping, wat bijdraagt aan een prachtige lichtinval en ruimtelijke beleving.

essentie glas in tuingevel

Tuingevel van glas

 

De tuinen in Nieuw Kralingen zijn ruim en die groene beleving willen we tot diep in het huis tastbaar maken. Alsof je buiten staat te koken. Grenzen vervagen! Elk Nieuw Kralings huis heeft daarom een grote glazen achtergevel naar de tuin. De vormgeving verschilt per architectuurstijl, maar is altijd elegant en rank. De detaillering is geschikt voor de optie openslaande deuren of vouwwanden. Bij vides, bel-etages en eventuele hoge serres is de glazen achtergevel dubbel hoog.

essentie hoge ramen aan straatzijde

Wonen aan de straat

 

Het Nieuw Kralingse huis heet je welkom. Naast de statige hal ligt de zitkamer aan de voorzijde. Grote kozijnen of erkers bieden niet alleen daglicht en zicht op straat, maar ook geborgenheid. Zo ligt bij diverse woningen de zitkamer iets opgetild ten opzichte van de stoep. Door de kozijnen niet van grond tot plafond te laten lopen, ontstaat een vriendelijke uitstraling en kun je hier prima zitten met de gordijnen open.

Wonen aan de straat heeft ook invloed op de beleving van de wijk. Openheid naar de straat toe en licht dat vanuit de huizen op straat schijnt, geeft een veilig gevoel draagt bij aan de levendigheid. De geborgenheid van het zitgedeelte zorgt ervoor dat je een geweldige woon/leef keuken aan de tuinzijde hebt. Optioneel is het mogelijk de positie van de keuken en het zitgedeelte uit te wisselen.

essentie grote trap

Trap met allure

 

Een trap is onterecht vaak een ondergeschoven kindje. In Nieuw Kralingen is dit sfeerbepalende element altijd joyeus. De Nieuw Kralingse architectuurstijlen komen terug in de detaillering van het hekwerk, de trapboom en de handrail. Een aantal woningen hebben bijvoorbeeld een daklicht boven de hoogstgelegen trap. In combinatie met het vrije, open gedeelte in het trappenhuis levert dit een ruimtelijk beeld op.

In het Nieuw Kralingse huis bevindt de trap zich in de hal. Enkele specials, zoals de videwoning, hebben een open trap die ontworpen wordt als trots meubelstuk in de ruimte en laat zich als eyecatcher van het huis straks gewillig fotograferen.

essentie souterrain Nieuw Kralingen

Souterrain

 

Langs de avenue zijn de woningen 1 meter opgetild van de stoep. Dit zorgt ervoor dat er bij enkele woningen een souterrain is. In oud Kralingen hebben veel huizen deze volledige woonlaag aan hun huis toegevoegd. Het souterrain leent zich perfect voor een grote slaapruimte met walk-in-closet of gastenverblijf, thuisbioscoop, gym of kantoor aan huis. Deze ruimte laat de verbeelding spreken.