Herenhuis Avenue

Letterlijk op de kop van de Avenue komen 5 schitterende Herenhuizen. Een prachtige plek om te wonen door het mooie uitzicht. Wandel straks de Avenue van Nieuw Kralingen af en kom uit bij de plas en het bos. Veel mooier dan dit wordt het niet.

Herenhuis Avenue

Victoria (bnr. 381)

Het Herenhuis Avenue ‘Victoria’ is vernoemd naar de gelijknamige hockeyclub uit Kralingen, gesticht in 1899 en daarmee een van de oudste van Nederland. Deze chique hoekwoning met mooie details en sierlijke vormen is ontworpen in de stijl Art nouveau.

Meer informatie

Herenhuis Avenue

Leonidas (bnr. 382)

Het Herenhuis Avenue ‘Leonidas’ is vernoemd naar de gelijknamige hockeyclub uit 1934, gevestigd in de Kralingse Zoom. Deze chique hoekwoning met mooie details en sierlijke vormen is ontworpen in de stijl Art nouveau.

Meer informatie

Herenhuis Avenue

Excelsior (bnr. 383)

Het Herenhuis Avenue ‘Excelsior’ is vernoemd naar de gelijknamige voetbalclub uit Kralingen. Excelsior werd opgericht in 1902 door een groepje Kralingse vrienden dat in die tijd al regelmatig bijeenkwam op de buitenplaats Woudestein om met elkaar te voetballen.

Meer informatie

Herenhuis Avenue

Erasmus (bnr. 384)

Wie de naamgever van het Herenhuis Avenue ‘Erasmus’ is hoeven we zeker niet uit te leggen! Deze chique woning met mooie details en ronde vormen is ontworpen in de stijl Art nouveau.

Meer informatie

Herenhuis Avenue

Nautilus (bnr. 385)

Het Herenhuis Avenue ‘Nautilus’ is vernoemd naar de gelijknamige roeivereniging, opgericht in 1886 en daarmee een van de oudste roeiverenigingen van Nederland. Deze chique woning met mooie details en ronde vormen is ontworpen in de stijl Art nouveau.

Meer informatie