IPIHAN#10

If Paradise Is Half As Nice

Nieuw Kralingen maakt graag plaats voor kunst in de openbare ruimte. Op de voormalige locatie van de Beton Centrale Rotterdam wordt er ‘as we speak’ een kunstwerk gemaakt!

If Paradise Is Half As Nice (IPIHAN), een zelf geïnitieerd kunstproject, is gericht op het maken van kunst in verlaten gebouwen. De bedoeling is om het comfort van de studio te verlaten om te experimenteren met nieuwe manieren om concepten, kunstwerken en uiteindelijk een tentoonstelling te bedenken. De kunstenaars van IPIHAN nemen in feite een gebouw en/of terrein voor een paar weken over en maken kunst met wat het gebouw heeft te bieden (materialen, ruimte, geschiedenis, de dynamiek van verval). Deze voorwaarden zorgen voor een ‘snelkookpan’-effect: de snelle uitwisseling van ideeën, de beperkte tijd om ze uit te voeren, manieren vinden om ze te realiseren zonder opgemerkt te worden door de autoriteiten, en de kameraadschap om dit allemaal mogelijk te maken.

Dit jaar strijkt IPIHAN (de tiende editie alweer) neer in Rotterdam.

De locatie is – net als altijd – bijzonder.

IPIHAN is een kunstenaarscollectief en bestaat uit de Rotterdamse kunstenaars: Pim Palsgraaf, Daan Botlek, Willem Besselink, Ties Ten Bosch,  Jordy Walker, Michiel Jansen, Toine Klaassen en Esther Kokmeijer, de Duitse kunstenaar: Regina Kelaita en een gastkunstenaar Leslie Nagel. Daarnaast zijn aangesloten kunst- en architectuurhistoricus Guus Vreeburg, filmmaker Marieke van der Lippe en fotograaf Aad Hoogendoorn.

De opening van de openlucht tentoonstelling met uitsluitend locatie specifieke kunst, opent op: 21 augustus (15:00 – 21:00 uur) en is te bezoeken op 22 augustus en 23 augustus (12:00 – 18:00 uur)

Locatie: de Betonplaat aan de Rolf Hartkoornweg (op het terrein van het voormalige RBC – Rotterdamse Beton Centrale – tussen de Boezembocht en Emplacement NS Noord in)

Bekijk artikel RTV Rijnmond

 

* Update: i.v.m. de COVID-19 maatregelen is dit jaar IPIHAN#10 iets anders dan voorgaande jaren. Kijk voor meer informatie op de Facebook event pagina.

Meer informatie