Open dag op de bouw: zie Nieuw Kralingen met eigen ogen, op zaterdag 17 juni

De woningen van deelgebied Aan de Boezem I zijn afgelopen week uit de steigers gekomen. Hierdoor worden de kwaliteiten, die van Nieuw Kralingen een stijlvolle en sfeervolle wijk maken, letterlijk zichtbaar.

Een van de kenmerken van de wijk is aandacht voor detaillering, zoals mooi metselwerk, de toepassing van accenten zoals geglazuurde stenen of natuur stenen elementen bij de entrees, met een sierlijke decoratie en huisnummers in het eigen Nieuw Kralingen lettertype.

Maar ook de plafondhoogte, van ruim 3 meter of meer en de grote glazen tuingevels zijn nu ‘live’ te bewonderen.

Om met eigen ogen te kunnen zien hoe ruim en licht de woningen zijn, is het mogelijk om op zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 12.00 uur een aantal woningen te bezoeken. We hebben 3 woningtypes welke we openstellen, een Stadswoning XL, een Herenhuis en een Herenhuis XL.

Omdat we een veilige route naar deze woningen hebben gecreëerd, kun je de woningen vrij inlopen. Het dragen van helmen en veiligheidsschoenen – normaal gesproken verplicht bij het bezoeken van een bouwplaats – is hierdoor niet noodzakelijk. Vanwege veiligheid is het helaas niet mogelijk om tijdens het openhuis andere woningen te bezoeken op de bouwplaats en vragen we iedereen binnen de looproute en hekken te blijven.

Als het even kan, kom op de fiets of te voet. Iedereen die met de auto komt, is vanzelfsprekend ook welkom: op de bouwplaats zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.