Waar – binnen de ring van Rotterdam – zijn dit soort plekken nog te vinden?

Een rondje rondom Nieuw Kralingen

Nieuw Kralingen ligt op een bijzondere plek. Je woont hier binnen de ring van Rotterdam, direct aan het Kralingse Bos en de Kralingse Plas. Het verleggen van de Bosdreef zorgt ervoor dat Nieuw Kralingen volledig verbonden is met de natuur. De stedenbouwkundige opzet is zo gemaakt dat je het bos en het water tot in elke straat ervaart.

 

Hierdoor leef je lekker ontspannen met de levendigheid van de binnenstad op fietsafstand. Openbaar vervoer, scholen, winkels, horeca en de golfbaan vind je allemaal heel dichtbij. Waar – binnen de ring van Rotterdam – zijn dit soort plekken nog te vinden?

Kralingse Bos
Als Nieuw Kralinger gebruik je het Kralingse Bos straks als tweede achtertuin. Je stapt thuis de deur uit en na een paar minuten wandelen sta je al aan de rand van het bos. Maak een lange wandeling, bezoek de kinderboerderij of ontdek de Heemtuin. Een prachtige onbekende spot aan de noordzijde van de Kralingse plas. Sluit je wandeling af bij Pannenkoekenrestaurant De Big, of ga langs bij restaurant de Schone Lei en geniet van het prachtige uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Verlegging van de Bosdreef
De Bosdreef wordt verlegd. Deze vroegere snelweg – ja, dat was de Bosdreef ooit – sneed het gebied doormidden. Straks ligt de hele woonwijk aan de plas en het bos. Door het verleggen van de Bosdreef wordt de Boezembocht de nieuwe entree aan de westkant van Nieuw Kralingen. Voor de mensen die uit de richting van Prins Alexander komen, begint de entree bij de noordkant van het Stoomdepot. Voor het verleggen van de Bosdreef moeten er bomen worden gekapt. Dat doen we zorgvuldig. Nu al is elke boom in kaart gebracht. Onderzocht wordt welke bomen behouden kunnen blijven. Voor de gekapte bomen komen nieuwe exemplaren terug, zodat de rijke flora en fauna minimaal zo rijk blijft als hij nu is. Op de hoogte blijven van de verlegging van de Bosdreef? Houd de website van gemeente Rotterdam in de gaten voor het laatste nieuws.

Kralingse Hotspots
Als Nieuw Kralinger lift je mee op alle hotspots die de omgeving al rijk is. Zo heb je de Lusthofstraat, door velen bestempeld als de fijnste winkelstraat van Kralingen. Er zijn volop boetiekjes en speciaalzaken van lokale ondernemers. Her en der zitten leuke horecagelegenheden met terras, zodat je tussendoor ook nog even kunt genieten van wat lekkers. Ook heb je straks bij Nieuw Kralingen een kinderboerderij om de hoek. Kinderboerderij De Kraal is de perfecte plek om met je kinderen naartoe te gaan en ze kennis te laten maken met de boerderijdieren. Heb je liever flora dan fauna? Laat je verdwalen in Trompenburg Tuinen & Arboretum, de groene schatkamer van Kralingen. Hier in een oase van rust vind je een grote museale collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. Tussendoor lekker wat drinken in Theehuis De Uithoek en dan weer door.

zeilboot op Kralingse Plas

Ontspannen aan de plas
Als je in Nieuw Kralingen woont, hoef je nooit ver om lekker te sporten. Rond de plas, bij het bos en bij de vele verenigingen zijn volop sportmogelijkheden. Zo zijn er rond de Kralingse Plas diverse watersportverenigingen. Van de kanoclub tot een zeilschool en roeiverenigingen. Heerlijk op het water bezig zijn. In groepsverband of als solist. En daarna met de fiets of lopend weer naar huis, want zo dicht woon je hier bij het water. En heb je een eigen boot of sloep, dan zijn er aanmeermogelijkheden in de haven of in het water langs de Boezemkade. Mocht je kinderen hebben die graag zwemmen, onderzoek dan eens de mogelijkheden om lid te worden van Vereniging Kralings Zwembad.

Geen fanatieke sporter, maar wel de behoefte aan een frisse neus of een leeg hoofd? Een rondje wandelen rondom de Kralingse Plas doet het altijd goed. En in de zomer, zo op je blote voeten vanuit je naar de plas! Plons!