Woonstad Rotterdam koopt 80 sociale huurwoningen

in nieuwe Rotterdamse stadswijk Nieuw Kralingen

Sociale huurappartementen dragen bij aan de inclusiviteit van de wijk

In nieuwbouwproject Nieuw Kralingen in Rotterdam komen 80 sociale huurwoningen van Woonstad Rotterdam. Hiervoor ondertekende de woningcorporatie de koopovereenkomst van Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK). OCNK is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van deze huurappartementen in Nieuw Kralingen. Het ontwerp hiervoor is van het architectenbureau INBO. Nieuw Kralingen wordt een nieuwe Rotterdamse stadswijk aan de westkant van het Kralingse Bos. De opzet van het sociale appartementencomplex sluit naadloos aan bij de romantische architectuur van deze duurzame wijk. De huurwoningen zijn onderdeel van de eerste fase van het nieuwbouwproject waarbij ongeveer 400 woningen worden gebouwd in Nieuw Kralingen.

Inclusieve wijk

Mohamed el Achkar van de Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam: “Er is een groot tekort aan goede en betaalbare huurwoningen in de stad. Door deze 80 prachtige appartementen toe te voegen aan de sociale woningvoorraad dragen we bij aan het bestrijden van de wooncrisis. Wij vinden dat elke Rotterdammer een fijne plek verdient om te wonen en Nieuw Kralingen is zo’n plek. Bewoners lopen vanuit hun voordeur zo naar het bos of de plas. Deze sociale huurappartementen zijn een welkome en belangrijke aanvulling op ons huuraanbod én we dragen een
steentje bij om van Nieuw Kralingen een meer inclusieve wijk te maken.”

Comfortabel wonen

De 80 sociale huurwoningen komen langs de toekomstige Bosdreef. Het worden overwegend driekamerappartementen in een levensloopbestendig
appartementengebouw. De sociale huur appartementen zijn van veel gemakken voorzien: vloerverwarming, veel licht door de hoge ramen en de meeste woningen zijn gelijkvloers en per lift te bereiken. De start bouw van Nieuw Kralingen “De bouw is gestart in december 2021 en we verwachten dat huurders zo’n anderhalf jaar later, dus halverwege 2023, kunnen genieten van hun nieuwe woonplek”, zegt Erick Schouten, projectdirecteur van de OCNK. “Naast de sociale woningbouw is ook gestart met de bouw van huurappartementen in het middensegment én met de bouw van de eerste 43 koopwoningen in het deelplan ‘Aan de Boezem’. Met deze mix biedt Nieuw Kralingen een breed woningaanbod. Precies zoals gebruikelijk in stadswijken.”

 

Nieuwe stadswijk aan het Kralingse Bos, op het voormalige bedrijventerrein

Door Nieuw Kralingen wordt de westkant van het Kralingse Bos uitgebreid met zo’n 800 nieuwe woningen op het voormalige bedrijventerrein. Hiervoor wordt de Bosdreef verlegd met aan de noordkant een compact businesspark. Door die verlegging ligt Nieuw Kralingen direct aan het Kralingse Bos en de Kralingse Plas. Het wordt een wijk waar romantiek in volle glorie zichtbaar is, in het groen, de vorm van de straten en de architectuur.